«Να κοιτάμε ψηλά» και ραντεβού του χρόνου…

Φεστιβάλ 2017
Μοιράσου το:

Ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Resistance Festival 2017

 

Το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος, τελείωσε και μαζί του έλαβε τέλος μία ακόμα μεγάλη διεθνής κινηματική γιορτή. Πάνω από 5.500 κόσμος επισκέφτηκε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για να πάρει μέρος σε μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενήθηκαν στις 29-30 Σεπτεμβρίου στις διεργασίες του.

Κόντρα στον «σκοτεινό» ορίζοντα των καιρών και παρά τις «περίεργες» καιρικές συνθήκες, ο χώρος του Resistance Festival γέμισε για μια ακόμα φορά με ζεστασιά, ευαισθησία, χαρά, συζητήσεις με ουσία και «ανησυχία» για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, για τον τόπο μας και τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Αναμφίβολα το 10ο Resistance Festival ήταν επιτυχημένο από κάθε άποψη παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζουν τα εγχειρήματα που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις. Αυτό έγινε εφικτό μόνο χάρη στις προσπάθειες των πολλών δεκάδων μελών και φίλων του φεστιβάλ αλλά και σε όλους όσους έβαλαν ένα λιθαράκι, δεν έχει σημασία το μέγεθός του, για να πάρει σάρκα και οστά ό,τι έγινε αυτές τις δύο μέρες στον όμορφο χώρο της Καλών Τεχνών.

Από μεριάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, όλα τα μέλη και τους φίλους του φεστιβάλ που έκαναν εφικτό το Resistance Festival 2017. Που εργάστηκαν ακούραστα, πολλές μέρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, για να έχει, όπως πάντα, το υψηλό επίπεδο που έχει βάλει ο ίδιος αυτός ο κόσμος για τη διοργάνωσή του.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τις πρυτανικές αρχές, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τους καθηγητές και τους φοιτητές για τη φιλοξενία τους και την ανιδιοτελή συνεργασία τους.

Ακόμα ευχαριστούμε τους ανθρώπους από το Νόστιμον Ήμαρ, την Πατησίων Ζει, την ΕΡΤOpen, το enfo, το Μεταδεύτερο, το Hit&Run, το enallaktikos, το Indieground Radio, το Rocking, την Popaganda, το etetradio, το The Press Project, το viva και το Gorilla 11 για την προβολή και την προώθηση του φεστιβάλ μας. Αλλά και τις εκδόσεις Α/συνεχεια, Αλφειός, Βιβλιοπέλαγος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Εξάρχεια, Τυφλόμυγα, Futura και Redmarks για τη συμμετοχή τους στον βιβλιοχώρο του φεστιβάλ.

Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος και έδωσαν στη διοργάνωσή μας μια διαφορετική πολιτιστική ποιότητα. Τον Γιάννη Αγγελάκα, τους 100°C, τους Nightstalker, τους Lost Bodies, τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού, τον Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Επαμεινώνδα Βαλσάμη, τον Νίκο Κοχύλα, τον Σταύρο Νικολαΐδη, τον Αλέξη Αλεβιζάκη, τον Peter Jaques, τον Μανώλη Μανουσάκη, τον Σταύρο Μαραγκουδάκη, την Μαρία Τερζάκη, τον Μανώλη Τζανάκη, τον Θάνο Γώγο, την Χάρις Κοντού, την Μαρία Κουλούρη, τον Λουκά Λιάκο, τον Αλέξιο Μάινα, την Παυλίνα Μάρβιν, τον Φάνη Παπαγεωργίου, τον Γιώργο Πέππα, την Δανάη Σιώζιου, τον Γιώργο Ψάλτη, τον Διονύση Ατζαράκη, την Χρύσα Κατσαρίνη, τον Blink Mike, τον Αριστοτέλη Ρήγα, τον Πάρι Ρούπο, τον Άγγελο Σπηλιόπουλο και τις ομάδες φωτογραφίας Αμπάριζα και Common Routes. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους τεχνικούς των συναυλιών μας αλλά και τους παραγωγούς των καλλιτεχνών για την άριστη συνεργασία.

Δεν γίνεται να μην πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλεσμένους του φεστιβάλ. Στον Μανώλη Γλέζο, τον Κάρλος Λατούφ, τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, την Έλενα Σίαν, τον Γιάννη Μαυρή, τον Κάρλο Φορμέντι, τον Στέλιο Ελληνιάδη, τον Γιαχία Σαλέχ, τον Κώστα Λιβιεράτο, την Ντέμπορα Σαντάνα, την Ελευθέρια Τομπατζόγλου, τον Τζεχάντ Αμπού Ράγια, την Ελευθερία Κουμάντου, τον Μοχάμεντ Χατίμπ, το Ύποπτο Μούσι, τον Ναμπίλ Χαλάκ, τον Γιώργο Μουργή και την ομάδα «Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία». Επίσης σε όλες τις αντιπροσωπείες των κινημάτων από την Αργεντινή, την Υεμένη, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Τουρκία, τη Νορβηγία, την Καταλονία, τη Χώρα των Βάσκων και τη Σκωτία.

Ελπίζουμε να μην ξεχνάμε κάποιον και αν το κάνουμε ζητάμε συγνώμη και τον ευχαριστούμε διπλά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, και έναν-έναν ξεχωριστά, τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Resistance Festival 2017. Όλους εσάς, τους πάνω από 5.500 κόσμο, που ήρθατε και πήρατε μέρος στο φεστιβάλ. Η παρουσία σας μας τιμάει ιδιαίτερα και μόνο χάρη στη δική σας συμμετοχή και την οικονομική σας συνεισφορά, το φεστιβάλ μας μπορεί να υπάρχει, να έχει διεθνείς καλεσμένους και ιδιαίτερο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια ρότα.

Μέχρι τότε, όπως θα έλεγε και ο ποιητής Θάνος Ανεστόπουλος, «Να κοιτάμε ψηλά», και όλα μπορούν να γίνουν…

 

Εις το επανιδείν

Η οργανωτική επιτροπή