Διαδρομές: Έκθεση φωτογραφίας του οδοιπορικού Σερβία / Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η φωτογραφική ομάδα «Common Routes»  (μέρος της ομάδας σεμιναρίων «Διαδρομές»), με αφορμή το φωτογραφικό της οδοιπορικό, αυτή την φορά  στην Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, παρουσιάζει το δεύτερο κεφάλαιο της δουλείας της“Βαλκάνια:  Κοινές Διαδρομές”

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει από το διάστημα 22 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό “Βαλκάνια:  Κοινές Διαδρομές” έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά που έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον  Άνθρωπο ανεξάρτητα την χώρα που κατοικεί ή το θρήσκευμα που πρεσβεύει.

Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως Άνθρωποι.

“We have far more in common with each other than things that divide us”  Jo Cox

Το πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό της ομάδας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αφετηρία την Τουρκία. Ο σχεδιασμός του οδοιπορικού περιλάμβανε περίπου 3.000 οδικά χιλιόμετρα, άπειρες ώρες πεζοπορίας και βασικούς σταθμούς του ταξιδιού μας την Κωνσταντινούπολη,   την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, το Παμούκαλε  και τέλος την Σμύρνη. Η έκθεση φωτογραφίας από το συγκεκριμένο οδοιπορικό φιλοξενήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

Σε συνέχεια της έκθεσης και  στo πλαίσιο του φωτογραφικού project, η ομάδα Common Routes  θα ταξιδέψει στην Ρουμανία από τις 28 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου 2017, για το τρίτο φωτογραφικό οδοιπορικό της σειράς.

Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:

Παναγιώτης Αρμένης

Γιώργος Ασημακόπουλος

Τάσος Κουτσιαύτης

Δημήτρης Παπαδάκος

Γιώργος Τσακανίκας

Τόλης  Χατζηγνατίου

Φωτογραφική έκθεση Common Routes ΙΙ: Serbia | Bosnia and Herzegovina

Διάρκεια: 22– 30 Σεπτεμβρίου

Χώρος: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)

Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 20.00 (Ανοιχτά όλες τις μέρες)

Εγκαίνια: 22 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19.00