Πρώτη παρουσίαση των συμμετοχών στο Resistance Festival 2017

Με σύνθημα τον στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου «Διώξε τα σκοτάδια σου, κοίτα ψηλά», θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Σχολή Καλών Τεχνών, η 10η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, το Resistance Festival 2017 που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος.

Και αυτή την χρονιά το βάρος πέφτει στα μεγάλα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που ανοίχτηκαν το προηγούμενο διάστημα σε διεθνές και ελλαδικό επίπεδο και προσπαθήσαμε να τα αναλύσουμε και μέσα από τις σελίδες του Δρόμου με γνωστούς και καταρτισμένους όπως πάντα καλεσμένους.

Εκδήλωση με τον Κάρλος Λατούφ

Μαζί με τον Κάρλος Λατούφ θα συζητήσουμε για τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται μέσα από την τέχνη. Αφού ο πολιτισμός αποτέλεσε και αποτελεί κομμάτι όχι μονάχα των αντιστάσεων που ξεδιπλώνονται ανά τον κόσμο, αλλά ακόμα και της ανασυγκρότησης της κοινωνίας. Στην προσπάθεια «να διώξουμε τα σκοτάδια» και να κοιτάξουμε πέρα από την σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.


Συζήτηση με τον Κάρλο Φορμέντι

Με τον πολιτικό αναλυτή Κάρλο Φορμέντι θα συζητήσουμε για ένα μεγάλο πολιτικό θέμα που έχει ανοίξει διεθνώς, το θέμα του λαϊκισμού και της παγκοσμιοποίησης. Η εμφάνιση του «λαϊκισμού» στις διάφορες εκφάνσεις του αναταράσσει με τις πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες σε παγκόσμια κλίμακα. Αναμένεται μια συζήτηση με βάθος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Συζήτηση με την Έλενα Σίαν

Δεν θα μπορούσε να λείπει και μια συζήτηση για την Ελλάδα. Έτσι από την Έλενα Σίαν αλλά και από άλλους καλεσμένους θα ζητήσουμε να μας πουν πως είδαν αυτά που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και την γνώμη τους για όλα αυτά. Απόψεις και γνώμες που ίσως μας βοηθήσουν αφού όλοι αυτοί έχουν δει τα πράγματα από πιο μακριά, γεγονός που πολλές φορές είναι χρήσιμο.


Προβολή Ομιλίας του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα

Στα πλαίσια του Resistance Festival 2017 θα γίνει προβολή με υπότιτλους της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας του αντιπροέδρου της Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με τίτλο: «Ρώσικη Επανάσταση: 100 χρόνια μετά».


Συναυλίες

Παρασκευή 29/9: Νίκος Οικονομίδης και Κυριακή Σπανού

Ο Νίκος Οικονομίδης σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών με την Ισμήνη Κάρτερ-Χρυσοχόου και στο Εθνικό Ωδείο με τον Κώστα Σέττα. Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα του παραδοσιακού χώρου, καθώς επίσης, με έντεχνους συνθέτες και τραγουδιστές. Έχει διδάξει παραδοσιακή μουσική, στο University of Southern Μaine στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών του Υπουργείου Αιγαίου και του USM. Το 2001 ίδρυσε τη μουσική εταιρία Oikonomidis MUSIC με σκοπό τη συστηματική καταγραφή και προώθηση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Η Κυριακή Σπανού ξεκίνησε από πολύ μικρή να τραγουδά στο μουσικοχορευτικό συγκρότημα του νησιού «Νάουσα Πάρου» και είχε γενικότερα ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου της. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους της έντεχνης ,λαϊκής και κυρίως της Παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας.

Σάββατο 30/9: Nightstalker

Από τη μια η γνήσια rock ‘n’ roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock, του heavy rock και του rock γενικότερα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους μέχρι και σήμερα. Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για περισσότερα από 25 χρόνια. Οι συναυλίες των Nightstalker αποτελούν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, ελάτε να το διαπιστώσετε από κοντά…