Σάββατο 30/9: Nightstalker

Οι Nightstalker
Μοιράσου το:

Από τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock, του heavy rock και του rock γενικότερα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους, και με την κυκλοφορία του πρώτου τους album «SideFx» (Hitch Hyke) έκαναν μεγάλη αίσθηση.

Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το δεύτερο album «Use» (FM Records), το οποίο τίναξε τη δημοτικότητα της μπάντας στα ύψη. Το 2000 κυκλοφόρησαν το «The Ritual», το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ «Just a Burn» (Mad Prophet/Nasoni), το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan. Το 5ο άλμπουμ τους, με τίτλο «Superfreak», κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικάνικη «cult» εταιρία Meteorcity.

Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για περισσότερα από 25 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε από το αμερικανικό label Small Stone το άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο «Dead Rock Commandos», που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο επιτυχημένο είναι και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος «As Above So Below».

Οι συναυλίες των Nightstalker αποτελούν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, ελάτε να το διαπιστώσετε από κοντά…

www.nightstalkerband.com
Nightstalker (Official)