Μουσικό ταξίδι στην ελληνική παράδοση

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 μ.μ., στον αίθριο χώρο πίσω από το κεντρικό κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από το Resistance Festival δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο πολιτισμός. Το συναυλιακό κομμάτι του φετινού φεστιβάλ μας μεταφέρει στα πανηγύρια της ελληνικής υπαίθρου. Ένα παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με ρυθμούς και μελωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας: από την Κρήτη στην Ήπειρο, από το Αιγαίο στη Θράκη και από τη Μικρά Ασία στη Μακεδονία. Και από εκεί στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι! Οι μουσικές και τα τραγούδια μας καλούν να στήσουμε χορό κυκλωτικό και υπόσχονται να στήσουν ένα γλέντι μέχρι το ξημέρωμα.

Θα είναι μαζί μας οι Αρμανιάκ με τις:

Μαίρη Δεναξά – τραγούδι,

Αγγέλικα Παπανικολάου – ακορντεόν,

Γεωργία Μαρίνη – βιολί,

και οι μουσικοί:

Μανώλης Μανουσάκης – τραγούδι/λαούτο,

Ηλίας Μαρκαντώνης – τραγούδι/κλαρίνο,

Θανάσης Μάκος – τραγούδι/κρουστά.

Επίσης στο γλέντι θα συμμετέχουν και νέοι μουσικοί από την Ήπειρο, που θα μας μεταφέρουν τραγούδια και χορούς της περιοχής τους.

Οι Αρμανιάκ είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί την ένωση τριών μουσικών ετερόκλητες καταβολές: της  Μαίρης Δεναξά, της Γεωργίας Μαρίνη και  Αγγέλικας Παπανικολάου. Τις συνοδεύουν ο  Μανώλης Μανουσάκης, ο Ηλίας Μαρκαντώνης και ο Θανάσης Μάκος. Συνδυάζουν τραγούδια από διαφορετικούς τόπους κι από συνθέτες που ίσως δεν γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους, αλλά που όλοι μαζί αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, έχοντας ως συνδετικό υλικό το δικό τους προσωπικό στίγμα.

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, στόχος είναι να σμίξει ο χορός με το τραγούδι, κι όλα αυτά να γίνουν κοινός τόπος με τους ακροατές. Όπως λένε και οι ίδιοι: «Ο άνθρωπος δίνει ζωή στα όργανα, κι αυτά του δίνουν φωνή για να πει όσα δεν λέγονται». Έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, ενώ είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετέχουν στο Resistance Festival.