Σάββατο 30/9: Γιάννης Αγγελάκας & οι 100°C

Γιάννης Αγγελάκας

Ο Γιάννης Αγγελάκας
Ο Γιάννης Αγγελάκας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα “Τρύπες” κυκλοφορεί 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο “Άντε… και καλή τύχη μάγκες” ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες.

Το 1993 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) και τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν τον δίσκο “Υπέροχο τίποτα”. Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία “Η εποχή των δολοφόνων”.

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία “Χώμα και νερό” όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο “Βραχνός προφήτης” που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη “Ο θυρωρός” όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι “Κυρία των μέσα μου ανέμων”. Γίνεται παραγωγός σε τρεις δίσκους άλλων συγκροτημάτων και ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία “Ο χαμένος τα παίρνει όλα” όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.

Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία “alltogethernow” που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος “είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον”. Την ίδια χρονιά , με τον Στέφανο Λαζαρινό , τον Βασίλη Μπαχαρίδη και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους “Alzheimer Beat” .

Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο “Οι ανάσες των λύκων”, αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία “alltogethernow”. Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο “Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες – Από ‘δώ και πάνω”. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά “Ο Γαργαληστής” του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.

Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο “Πότε θα φτάσουμε εδώ”. Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη Να ‘χεν η θάλασσα βουνά του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.

Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία “Ψυχή βαθιά” και αυτός ο δίσκος κυκλοφορεί από την alltogethernow. Μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη , τον Στάθη Αραμπατζή και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους “Γιάννης Αγγελάκας 3”.

Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδία ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις.

Το 2005 έκανε εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω).

Οι 100°C

Ο Γιάννης Αγγελάκας και Οι 100 oCΟι 100°c φτιάχτηκαν το 2015 απο τον Γιάννη Αγγελάκα . Μέλη της μπάντας είναι :

Ο Γιάννης Σαββίδης ( ηλεκτρική κιθάρα) κιθαρίστας με συμμετοχές σε πολλές μπάντες της πόλης , νυν  μέλος της Reggae/Afro-Beat μπάντας “Anima Nation”, των “Rusty Nails”(Tom Waits tribute band), ενώ έχει συνθέσει μουσική για διάφορες θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με την ολοκλήρωση των προσωπικών του πρότζεκτ. Από το 2009 έως το 2014 υπήρξε μέλος του συγκροτήματος “Μωρά στη Φωτιά”.

Η Λαμπρινή Γρηγοριάδου (κιθάρες) δημιουργός και βασικό μέλος των Million Hollers που αριθμούν ήδη δύο κυκλοφορίες.Μετά από ένα τετράχρονο πέρασμα στη ρεμπέτικη δράση της Θεσσαλονίκης, λίγα ιδιαίτερα κιθάρας σε παιδια και ενεργή συμμετοχή στη μουσική σκηνή της πόλης, έγινε μέλος των 100°c . Όταν δεν παίζει κιθάρα, γράφει μουσική για τη μπάντα της και για ότι προτζεκτ βρεθεί μπροστά της. http://millionhollers.bandcamp.com , https://soundcloud.com/labrinigrig

Ο James Wylie (πνευστά , λύρα) πρόσφατα εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη, απο το Wellington της Νέας Ζηλανδίας.Το 2011, μετακινήθηκε στο Βερολίνο, εργαζόμενος  σε συνεχή project μουσικής, χορού, θεάτρου και μουσικού θεάτρου.  Έχει εμφανιστεί με τους Gunther Schuller, Σωκράτη Σινόπουλο, , Χάρη Λαμπράκη , Θύμιο Ατζακά , Αντώνη Ανισέγκο, Μιχάλη Σιγανίδη, Hayden Chisholm, Max Andrzjewski, Elias Stemeseder, Sam Rivers, Wayne Shorter, Jonathan Crayford, Κώστας Αναστασιάδη ,ενώ έγραψε μουσική για τους Company1, της μουσικής σκηνής της Βοστώνης.

Ο Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην πόλη των Γιαννιτσών. Το 1998 έγινε μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος ενώ συνεργάστηκε με  την Οπερα και την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το 2004 συμμετείχε στους «Επισκέπτες» του Γιάννη Αγγελάκα. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μπασλάμ και τα μουσικά του παραμύθια με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Από το 2010 έως σήμερα αποτελεί μέλος του μουσικού συγκροτήματος ΕΚΜΕΚ. Έχει ηχογραφήσει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές και το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Protocol”. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε και ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος “Voyager”.

O Αλέξανδρος Αρχοντής (τύμπανα)  γεννημένος στην Θεσσαλονίκης. Έχει επιτελέσει ως drummer μεταξύ άλλων στους “My Excuse” , ενώ παράλληλα έχει παίξει και ηχογραφήσει στο παρελθον σε μπάντες όπως οι Koza Mostra (2011-2014)  που τον Μάιο του 2013 συμμετείχαν στον διαγωνισμο της Eurovision το  2013 με αποτέλεσμα την 6η θέση με το τραγούδι “Alcohol is free”, Cayetano Live Band (2006-2011) , Emigre (2008-2010).

Ο Γιάννης Αγγελάκας και Οι 100 °C θα εμφανιστούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή του Resistance Festival. Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.

Δείτε όλο το συναυλιακό και όχι μόνο πρόγραμμα: Πρόγραμμα Συναυλιών

Δείτε το πρόγραμμα -που θα εμπλουτίζεται καθημερινά- των πολιτικών εκδηλώσεων εδώ!