Κάρλος Λατούφ: Η αντίσταση είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ

Ο Κάρλος Λατούφ γεννήθηκε το 1968 στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, και ζει στο Πόρτο Αλέγκρε. Σκιτσογράφος και ακτιβιστής, έχει γίνει παγκόσμια γνωστός για τα σκίτσα και την υποστήριξή του στα κινήματα που ξετυλίγονται σ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Με ταλέντο και καυστικότητα σκιτσάρει για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, τη Βραζιλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και για πολλές άλλες χώρες και περιοχές, όπου διεξάγονται αγώνες. Με τον ίδιο τρόπο σχολιάζει και τα διεθνή γεγονότα, με ιδιαίτερη ευαισθησία γύρω από την επιθετικότητα του βορειοαμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού αλλά και την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας.
Τα σκίτσα του δεν θα τα βρείτε τόσο στα επίσημα ΜΜΕ όσο σε χιλιάδες ιστοσελίδες και μπλογκ του διαδικτύου που αναφέρονται σε κινήματα και σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Και είναι τέτοια η επίδραση της δουλειάς του που έχει ενοχλήσει πολλούς, ιδιαίτερα σιωνιστικούς κύκλους αλλά και «επιφανείς» της διεθνούς κοινότητας και του βραζιλιάνικου πολιτικού κατεστημένου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι και ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχει κριτικάρει την «προκλητικότητα του έργου του».

Η αντίσταση είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, όπως και στην Βραζιλία, στην πατρίδα μου, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε καιρούς που η ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα μοιάζουν σαν έννοιες περασμένων ετών, σε καιρούς που η δημαγωγία και η τυχοδιωκτική ρητορική της άκρας δεξιάς κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, η αντίσταση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Για αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάρω μέρος στο Resistance Festival 2017.