2 months ago

Resistance Festival

«Κοντολογίς, αν έχω καταλάβει καλά, αν όχι διορθώστε με, η ποινή του Κορκονέα (13 χρόνια), που δολοφόνησε εν ψυχρώ και με δόλο ένα δεκαπεντάχρονο παιδί (και που εξαιτίας της πράξης του κάηκε η Αθήνα!), είναι μέσες-άκρες σαν την ποινή (10 χρόνια!) που είχε επιβληθεί στη γυναίκα εκείνη που διόρθωσε (βλέπε: πλαστογράφησε!) την ηλικία της σε "δημόσιο έγγραφο"(sic!), για να δουλέψει καθαρίστρια και να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά της!!!
Χαίρε, Ελληνική Δικαιοσύνη!!!...
Εύγε εις τους και εις τας δικαστάς!!!
Να χαίρεστε τη Δικαιοσύνη, γενικώς!!!
Εβίβες και μπάμ-μπάμ!!!»
(κείμενο: Dimitri- Mitsos Poulikakos)
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

Σκίτσο του Πορτογάλου φίλου Vasco Gargalo, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για να παρακολουθήσει από κοντά τη δίκη της Χ.Α.Σκίτσο του φίλου της εφημερίδας μας Vasco Gargalo ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας για να παρακολουθήσει από κοντά την δίκη της Χ.Α. Στις στήλες του Δρόμου έχουμε την χαρά να έχουμε φιλοξενήσει αρκετά σκίτσα του. ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια... το αμερικανόπνευστο φασιστικό πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου στην Κύπρο προετοιμάζει την τουρκική εισβολή, που με τη σειρά της, και με βαρύτατο τίμημα, θα φέρει το τέλος της προδοτικής χούντας στην Ελλάδα... ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

#GiletsJaunes εναντίον #Macron, #14juillet
🇫🇷 Απολαυστική απευθείας μετάδοση από τη γαλλική τηλεόραση της παρέλασης στο Παρίσι για την επέτειο της 14ης Ιουλίου, τη στιγμή που ο Μακρόν επιθεωρεί τον στρατό. Συνομιλία μεταξύ του δημοσιογράφου στο στούντιο και της ρεπόρτερ:
- Είστε κι εσείς στα Ηλύσια Πεδία, περίπου στο ύψος της προεδρικής πομπής, τι συμβαίνει, τι ακούτε, τι βλέπετε;
- Ακούω σφυρίγματα, πολύς κόσμος που γιουχάρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ξέρω αν τους ακούτε πίσω μου...
- Βεβαίως.
- Υπάρχουν και ΜΑΤ, δημιουργούν μια ζώνη εδώ στα δεξιά μου ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί... Μπορώ να σας πω ότι η ένταση έχει αυξηθεί... Υπάρχουν πολλοί άνδρες της Ασφάλειας, πολλά ΜΑΤ...
- Πόσοι άνθρωποι είναι μεταξύ αυτών των διαδηλωτών που αντιδρούν;
- Ακούστε, εδώ που είμαι βλέπω 20 με 50 άτομα, αλλά κάνουν πολύ θόρυβο... έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ περισσότεροι, αλλά είναι δύσκολο να τους μετρήσει κανείς. Τώρα βλέπω ΜΑΤ να τρέχουν ώστε να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης, διότι πριν λίγο άκουσα να πέφτουν πυροτεχνήματα και να σκάνε κίτρινα μπαλόνια, ξέρεις, αυτός ο κάπως ξερός ήχος... αλλά για την ώρα τα ΜΑΤ δεν επεμβαίνουν...
- Μάλιστα...
- Τον γιουχάρουν...
- Μάλιστα, ευχαριστώ, γυρνάμε εδώ στο στούντιο, η κατάσταση εξελίσσεται καλά, ο Πρόεδρος παραμένει προφανώς ψύχραιμος στη διάρκεια της επιθεώρησης των στρατευμάτων και χαιρετά τους Γάλλους και τους ξένους που συμμετέχουν στην παρέλαση με πολύ καλή διάθεση...
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

#NoWarOnIran ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

✔️Ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα με επιτυχία η τέταρτη κατά σειρά ετήσια επίσκεψη μιας μπριγάδας αλληλεγγύης της βασκικής διεθνιστικής οργάνωσης Askapenaren Lagunak στην Ελλάδα.
✔️Οι Βάσκοι φίλοι μας συμμετείχαν σε συναντήσεις αμοιβαίας πληροφόρησης στην Αθήνα (Πολιτιστικός & Κοινωνικός χώρος «Παίρνω Αμπάριζα» Γαλάτσι και σβούρα Νίκαια), στην Κρήτη (Ξύλινη Tabya - Πολιτιστικός & Κοινωνικός Χώρος) και στη Θεσσαλονίκη (Στέκι του Δρόμου)
✔️Συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους συνδικάτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων και κινημάτων, επισκέφθηκαν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, ξεναγήθηκαν σε τοποθεσίες ιστορικής μνήμης και -φυσικά- συμμετείχαν και σε λαϊκά γλέντια!
✔️Μας μετέφεραν ταυτόχρονα τις πρόσφατες εμπειρίες από τον αγώνα της βασκικής Πατριωτικής Αριστεράς για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση στο ασφυκτικό κατασταλτικό περιβάλλον που έχει επιβάλει το ισπανικό κράτος.
✔️Eskerrik asko, ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους από την Askapena για αυτήν την αμοιβαία χρήσιμη εμπειρία!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Resistance Festival

Ο Δρόμος της Αριστεράς καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση για το μετεκλογικό τοπίο τη Δευτέρα 15/7, ώρα 7:00 μ.μ., στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος)

* Λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (edromos.gr/) και στο φύλλο του Σαββάτου.Ο Δρόμος της Αριστεράς καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση για το μετεκλογικό τοπίο τη Δευτέρα 15/7, ώρα 7:00 μ.μ., στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος)

* Λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (edromos.gr/) και στο φύλλο του Σαββάτου.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Resistance Festival

Χωρίς λόγια... ... See MoreSee Less

View on Facebook