20 hours ago

Resistance Festival

Κυριακή 31 Μαΐου, πέντε νησιά, μια φωνή:
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ!
... See MoreSee Less

View on Facebook

#BlackLivesMatter ❓ ... See MoreSee Less

View on Facebook

«Καλύτεροι» κι από τους δικούς μας οι Γάλλοι «επιχειρηματίες»: Αντισηπτικό τζελ της φίρμας LVMH, η οποία το πρόσφερε σε νοσοκομεία (στην ετικέτα γράφει «Δεν μπορεί να πωληθεί»), διατίθεται προς πώληση στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Carrefour, και μάλιστα σε τιμή υψηλότερη αυτής που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.
Το σχόλιο των Κίτρινων Γιλέκων: «Συμπαθητικά αυτά τα Carrefour. Προσεχώς θα πουλάνε και πακέτα από προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας;»...Du gel hydroalcoolique fabriqué par LVMH qui en a fait don aux hopitaux (ne peut être vendu précisé sur l’etiquette) et qui se retrouve dans les rayons d'un Carrefour France City à un prix non réglementaire !

Sympa Carrefour France. La prochaine étape, c'est la revente des colis de la banque alimentaire ?

Toulouse.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Resistance Festival

🇮🇪 Στις 4 Μαΐου 1979 η Θάτσερ γινόταν πρωθυπουργός της Βρετανίας. Δύο χρόνια και μία μέρα αργότερα, στις 5 Μαΐου 1981, ο Ιρλανδός αγωνιστής Μπόμπι Σαντς πέθαινε μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας, και γινόταν σύμβολο του αγώνα ενάντια στον βρετανικό ζυγό. Στο μεταξύ είχε εκλεγεί και βουλευτής - κάτι που διόλου δεν μέτρησε...
🇮🇪 Χρειάστηκε να πεθάνουν άλλοι 9 Ιρλανδοί αιχμάλωτοι ώσπου η «Σιδηρά Κυρία» του βρετανικού ιμπεριαλισμού να αναγκαστεί να υποχωρήσει, αναγνωρίζοντας ότι οι φυλακισμένοι αγωνιστές είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Στην κάτω φωτογραφία, μαχητές του IRA αποδίδουν τιμές στην κηδεία του Μπόμπι Σαντς.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Resistance Festival

✔️ Υπογράψτε το ψήφισμα αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή και απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη: tinyurl.com/ychx6b2dΕπείγουσα έκκληση για έκδοση ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και πραγματοποίηση δράσεων για αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας από την Τρίτη 21/04 έως την Κυριακή 26/4 και ξεκινά απεργία δίψας από την Δευτέρα 27/4. Για λόγους που δεν έχουν επίσημα εξηγηθεί, μετήχθη αιφνιδιαστικά από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών κατόπιν εισβολής αντρών των ΕΚΑΜ στο κελί του στις 16/4/2020. Κι αυτό παρά το ότι οι ανάγκες παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής του, δικαίωμα που κέρδισε με νικηφόρα απεργία πείνας και δίψας το 2018, επιτάσσουν και εκ του νόμου επιτρέπουν την έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Αθήνα.

Η μόνη εξήγηση για την μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη είναι η συμμετοχή του στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων από 14/4/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας. Ο Δημάκης θεωρήθηκε πρωτεργάτης και έτσι “πληρώνει” την δημόσια διατύπωση της άποψής του υπέρ της αποσυμφόρησης, αίτημα που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζεται από πλήθος φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κλπ., αποτελεί δε κατεύθυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Επιτρόπου των Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, κοκ.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ζωής, καθώς η υγεία του είναι ήδη καταπονημένη, και συντασσόμαστε με το αίτημά του να επαναμεταχθεί στον κοιτώνα του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και η κυβέρνηση πρέπει να δράσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή διατάσσοντας την επαναμεταγωγή, ειδάλλως φέρουν ακέραια την ευθύνη για ο,τι συμβεί. Αντί για εκδικητικότητα και φίμωση των κρατουμένων, η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να νομοθετήσει μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών.

(Για αποστολή ψηφισμάτων και πληροφορίες στο: antidoto17@yahoo.co.uk).

Υπογράψτε το ψήφισμα αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή και απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη στην πλατφόρμα avaaz:

tinyurl.com/ychx6b2d
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Resistance Festival

Χρόνια πολλά Βιετνάμ! 🇻🇳 Chúc mừng kỷ niệm Việt Nam! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Resistance Festival

❗️Σε λίγο από τις σελίδες του Δρόμου στο facebook (Δρόμος της Αριστεράς) και το Διαδίκτυο (www.edromos.gr): Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Περικλή Κοροβέση σε πρώτη προβολή. Ο Σταμάτης Μαυροειδής και ο Μιχάλης Σιάχος σε μια ξεχωριστή συζήτηση με τον Περικλή Κοροβέση. Για την «αδράνεια που ροκανίζει το μέλλον», για την εξουσία, για την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Resistance Festival

Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Περικλή Κοροβέση σε πρώτη προβολή
Ο Σταμάτης Μαυροειδής και ο Μιχάλης Σιάχος σε μια ξεχωριστή συζήτηση με τον Περικλή Κοροβέση. Για την «αδράνεια που ροκανίζει το μέλλον», για την εξουσία, για την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα μικρό χρέος του Δρόμου σε έναν ιδιαίτερο και αγαπητό αγωνιστή.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Resistance Festival

🇵🇹 Σήμερα η επέτειος μιας επανάστασης που δεν προβλεπόταν στα εγχειρίδια, αλλά έριξε μια φασιστική δικτατορία δεκαετιών - Η ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού αυτού ήταν το σύνθημα για το ξέσπασμα της Επανάστασης των Γαριφάλων, με αρχικούς πρωταγωνιστές αξιωματικούς και φαντάρους απηυδισμένους από τους αποικιοκρατικούς πολέμους της πορτογαλικής δικτατορίας. ... See MoreSee Less

View on Facebook